Home

Saturday, March 26, 2011

Andai jodoh.

Assalamualaikum. Eheem. Eheeem. Haaa, ni aku nak bebel sikit. Firstly, memang sorry lah kan. For those non-malay readers, aku ni cakap manglish. Almaklum la, tak ambik tesl. Kalau aku ambik tesl, memang for sure entry aku all in english. HAHA.


Malam ni aku rasa macam gatal tangan nak menaip pasal jodoh. Hah. Pernah dengar tak ayat ''andai jodoh tak ke mana?'' Cliche kan. Itu lah ayat penyedap hati yang paling boring penah aku dengar. Asal break up jer, kawan kawan semua saiko dengan ayat yang sama =.=''


Geng, kalau dah dia tak nak kat kau, tak kan tetiba nak selit jodoh tu ? Yer dak? Kita tak boleh nak paksa orang terima kita dengan segala kekurangan and kelebihan yang kita ada :)


Kalau dulu, time sekolah, nak bercinta. Mak ayah marah, cikgu cikgu protes. Dorang cakap habis sekolah, bercinta lah. Then, bila habis sekolah. Baru nak pasang angan carik boifren. Mak ayah bising lagi. Cakap, tunggu masuk u lah. Lagi banyak pilihan lah apa lah. Duuhh T__T


Sekarang, bila masuk u. Kakak usrah ada cakap kat aku, sekarang ni, tengok - tengok lah dulu. Pandang - pandang. Jeling jeling. Kalau kita tunggu sampai final year baru nak carik, memang kita dapat stok kena reject ah semua. HAHA. Paham tak apa yg aku cuba sampaikan ? Kalau tak paham tu korang punya pasal lah kan. Hekhek :D


Bukan aku nak suruh carik boifren ke hapa, but. Mulakanlah misi pencarian tu. Cinta tak akan datang sendiri kalau kita tak mencari. Sebelum nak mulakan misi tu, cintailah dulu yang maha esa. Okay ? Ingat, bercinta ada juga hadnya. Ahh, aku nak cakap banyak pun aku memang tak berapa arif bab - bab ni. So, kalau ada apa2 rujuk lah yang lebih arif. Ehh ? Tapi kalau ada yang lebih arif nak beri pendapat. Yerr, sila sila. Aku nak jugak tahu kan. Hihihi. Jangan marah T__T

Err. Terperasan la pulak. Haihh. Parah macam ni.
Tidor dulu lah. Wee~
Okay bai <3

28 comments:

nub said...

nicee!! cintailah yang maha Esa dahulu... =)

dylli said...

pandang-pandang, jeling-jeling.
sungguh aih.
baru sem 2,
dah habis stok2 hottie kat UiTM ni.
tak dan cheq nak rebut. T_T

fulas said...

a a...betul2...p ayat psiko tu xleh bla kn...kne2 yg kite putus tu kwin ngan ornag lain camne...ye dakk

Gimi said...

jodoh takkan datang bergolek-golek..
cinta kpd Allah kekal abadi, jadi cinta dia kerana Allah

::FAIZ FARISH:: said...

stuju ngan nud

syafiqakarim said...

chills syg.
kalau jodoh tak kemana.
k?haha.hmm ;)

Nur Bahiyah Ab. Rahman said...

eh eh.,suka gambar kedua yang sedondon hijau tu..:)

iza_hany said...

babe, gmbar yg hijau tu u lukis ke? xmgkin kan? tehee. kiding!;D

Bijen M. said...

Kira gua stok rijek ah ni dah grad pun single lagi.
Yelah yelah.

Cik Akma said...

mmg pon dear. ermm actually bercinta lama2 tapi kalau xde jodoh? what to do? :')

Aina said...

HAHA. ayat cliche tu dari kecik sampai besar. dari dunia realiti hingga ke maya. tetap ayat yang sama kalau putus cinta.

:D

ok, kena cari dah la sekarang. SPM dah lepas. haha

misz molecule said...

agree 100% with u girl...

Adeela Oh Lala said...

hui , cik myra kite tak de buah hati lagi ke ?

fieza rosli said...

haha..suka entry nie..so kena start jeling2 dah nie..maklum laa dah nk dekat final year dah.. :P

Myra Arshad (: said...

nub : setuju sangat =)

Myra Arshad (: said...

kak dila : tu la, lambat sangat. stok hottie semua sudah d kebas. rambang amta jer lahh. hehe

Myra Arshad (: said...

fulas : kalau yg tu parah sikit laahh. hihi. sabo je lah =.=''

Myra Arshad (: said...

gimi : betul tu, cintailah seseorang kerana allah. insyaallah hidup akan d berkati :)

Myra Arshad (: said...

faiz : yupp, me too =)

Myra Arshad (: said...

kak iqa : alaaa, cliche la sayang :p

Myra Arshad (: said...

bahi : hehe. sayaaa suka jugaaa ;)

Myra Arshad (: said...

eton : aku pandai kot . weeekk! :D

Myra Arshad (: said...

bijan : choosy sangat kot ? :p

Myra Arshad (: said...

kak ma : thats why kita kena percaya qada dan qadar :)

Myra Arshad (: said...

aina : jeling - jeling dulu dik :)

Myra Arshad (: said...

misz molecule : hehe. thanks ;)

Myra Arshad (: said...

deela : belum, still searching :)

Myra Arshad (: said...

fieza : awal memang dah patut caarik. macam macik2. hehe