Home

Wednesday, January 12, 2011

Pitam :(

Bukan aku nak megah satu dunia pasal aku derma darah. Ni just nak cerita macam mana pengalaman first time derma darah , sampai aku nak pitam lepas tu. Keke. Memang terbaek ah ! Tak sakit langsung, serious. Tapi lepas derma darah jer, bangun dari katil. Naaah, ambik kau. Pusing kiri pusing kanan pun da tak betul. Macam nak tumbang =.='

Nasib ada rumet and kawan yang prihatin tolong pegang beg bagai. Oh Eton and Shid, i owe u guys McD. lalala~ Time nak pegi derma tu, aku dengan Shid berkobar - kobar gila nak derma darah. Tapi dalam hati. Mak ai, tuhan jer yang tau macam mana gigil nya lutut, lajunya jantung berdegup. Pergggh. Macam lari marathon lah.

Last - last, lepas 3 saringan, aku jer lepas. Shid tak lepas sebab low blood pressure. Alahai. kesian kamu sayang. Takpa, next sem kita derma lagi okay ? :) Fyi, darah aku jenis B+. Alhamdulillah , haemoglobin, BP, and etc aku semua normal. Huhu. Ingatkan dah overdos ke hapa. Sebab doktor tu tanya banyak. Cuak~ Okay dah, jom layan gambar plak. Tapi sikit jer lah. Hehehe =.='
time beratur :)
p/s : gemok pendek nya aku. cehh T___T

my BLOOD :)

26 comments:

Umie Nadhirah said...

saya sangat takut darah...
saya tak takut warna.

techickechic said...

cayalahh.jiwa kental ! bagus2 ;)

fifie said...

uishhh myra... baguih hg !
teringin nak derma lagi.. tapi dah tak layak.. x ckup berat :(

masa aku layak, siap pitam terus..
hoho..

welldone la myra ! berkhidmat utk tabung negara ! :)

::FAIZ FARISH:: said...

saya tak boleh drma darah, sebab saya punya darah sikit sebab saya kurus... kesiankan? (Alasan)

Bijen M. said...

Sampai hati tak singgah.

ANATI SOKI said...

wakakak.. tabik spring mira!!! wakakak

Wan Gerrard said...

alamak kuatnyer myra ^_^

masih semangat malaysia? bagus2 hehe

Myra Arshad (: said...

umie nadhirah : alaa, tak payah takot darah. tak da benda sgt pun. hehehe

Myra Arshad (: said...

kaka : wee. miss u :) hehe. hm. tq tq!

Myra Arshad (: said...

fifie : mula - mula aku cuak gak, then. tak sakit pun. best lagi ada la. tak sabaq nanti nak derma lagi. hehehe =.='

Myra Arshad (: said...

faiz : gila cliche alasan. boo~ hahahaha

Myra Arshad (: said...

bijan : aahhh. dah ko tak panggil :D

Myra Arshad (: said...

anat : bila lagi? kuikui :D

Myra Arshad (: said...

gerrard : hehe. tq ! btw, myra mmg patriotik sikit :))

Bijen M. said...

Aku kena kontrol macho kot.

fifie said...

aku pun suka. mau boleh nak derma lagi. tapi aku dah tak layak. sungguh kesian aku...

Myra Arshad (: said...

bijan : hahaha. wth ? macho sangat. pakai songkok x)

Myra Arshad (: said...

fifie : takpa. makan bg byk sikit naaa :)

Umie Nadhirah said...

Mmg x bleh.. Darah setitik pun umie takut jangankn seplastik tu T__T

Myra Arshad (: said...

umie : tak ada apa laaah. best :D

farieza diana.. =) said...

Congratz babe! Proud of u. :)

sheema said...

aku x penah derme darah
:(

zazaw said...

warkakakakak
dah tahu cekeding
ade hati nak derma darah tuu

myra, apa kata
kau hadiahkan aku baju Malaysia tuuu??
HAHAHAHHAHA

Myra Arshad (: said...

ija : hehe. tenkiu tenkiu ;)

Myra Arshad (: said...

sheem : baek hang p derma wei. aku tgk hg normal ja, jgn nak carik alasan. huhuh

Myra Arshad (: said...

zazaw : cekeding? oh hello. berat aku 49kg kot. hahahaha. kalau nak jersi tu, meh 1k. aku kasi free x)