Home

Sunday, January 2, 2011

my EX haunted lover.

Ini bukan pasal my ex, jauh sekali pasal bf baru. But ini pasal box office movie thailand, My Ex Haunted Lover. Oh man, seriously kalau korang tengok cerita tu, mau mengigil kepala lutut. HAHA.


Tadi aku pegi tengok dengan one of my bff, Ainun dekat Jitra Mall. Sebab teramat boring today, so aku text her ajak keluar. Boring kot. Memandangkan sekarang dalam mood 'macik kayo'. Aku dengan berbesar hati ajak tengok wayang :)


And cerita tu sangatlah-seram-scary-ngeri semua ada. Tapi tak tau la kot aku memang penakot ke hape. Yang aku tau sepanjang cerita tu aku asyik berzikir jer. T__T Majoriti dalam hall tu semua couple - mouple. Korang bole imagine la kot macam mana suasana dalam tu. Keke. Aku bole pelok Ainun jer. Hihihi =.='


For those yang tak tengok lagi tu, pergi - pergi lah tengok. Tak merugikan la bagi aku. Hehe. Tapi kalau ada lemah jantung, better jangan tengok. Hantu dalam cerita ni sangat real okay! Hekhek. Meh aku buat review sikit.


Cerita ni basicly pasal cinta tiga segi. Between seorang lelaki, Aof. Dengan dua girlfriends yang peerggghh. Cun gila. Ying and Cee. Then one fine day, Ying dapat tahu yang Aof just nak mempermainkan dia. And she decided to suicide. Bila dia mati, roh dia kept haunting Cee and Aof. Seriously cuak okay. Sampaila satu hari, Cee pergi bercuti d satu kawasan pulau and segalanya terbongkar. Hihi. Apakah yang sebenarnya terbongkar? Kenapa hantu Ying menghantui Cee? And bagaimana Aof memohon maaf kepada keduanya? Jom kita saksikan. 'My Ex Haunted Lover'
4.5 star out of 5 :)

Tadi tak sempat bergambar. Hehe. Thanks babe ! I love you !

42 comments:

syai.nia.sharif said...

aaaaa hantuu! :P
takkan berani nak tgk :PP

Myra Arshad (: said...

syai, best la. tengok jugak. hehehe.

tqaAwesome said...

haha kem salam jela nak tgk filem2 seram kat panggung. haritu tgk pirana pon dah tarik2 baju kawan sebelah dah. sumpah taknak tgk cerita2 camtu lagi. haha


anyway, nice to meet you, Myra! ^__^

Myra Arshad (: said...

tqa : really? haa, kes ni parah la kalu nak tengok cita horror. hehe. tkpa, just biasakan diri. best lah.

oh ya, btw. nice to meet u too :) tengs follow mine !

Myra Arshad (: said...

tqa : really? haa, kes ni parah la kalu nak tengok cita horror. hehe. tkpa, just biasakan diri. best lah.

oh ya, btw. nice to meet u too :) tengs follow mine !

Wan Gerrard said...

Gerrard penakot, xnk tengok la =P

nub said...

yess akan serbuu!!

adrinaqamarina said...

thai kot,. kasi sinopsis sket yang~

Myra Arshad (: said...

gerrard : best la cerita ni. rugi tau kalau tak tengok. hehehe

Myra Arshad (: said...

nub : hehe. okay2, serbu :p

Myra Arshad (: said...

qama : ada la sayang aku bgi sinopsis sikit :D

Intan Tengku Bokhairi said...

Mau ada cita ne 3D ne lagi pwer neh. hee. :P

Myra Arshad (: said...

kak intan , mau gigil jugak ah tengok 3D. heheh

iza_hany said...

ala babe, bru je smngt nak taw cerita mcm mana. buat org tertnya2 pulak. hehe

Myra Arshad (: said...

eton ; sila p tengok ! :D

Cik Akma said...

wahh mcm scary je yangg cte ni hee~

misscthajar said...

huhu..jgn harap la nk tgk citer hantu kt pggung..nanges la aku nnt.. :'(

Myra Arshad (: said...

kak ma : takot la jugak bagi myra. hehehe. mmg terjerit jugak la satu dua part :D

Myra Arshad (: said...

hajar : ajak la cudin tengok. best oh ! hehehe

kata hati said...

haha. siot dok berzikir tak sangga alam panggung. lawak gila kot. hahaa. btw, miss you much dearyy. muahmuah !

Myra Arshad (: said...

enun : hehehe. biaq nampak hawaq tak pa, dalam hati berzikir :)) miss u too babe ! hehehe

cikserabai said...

da tengok gk smalam kt QB weee.....
asyek tertipu je. tp suspen kot cter ni.hehehe

Myra Arshad (: said...

serabai : a'ah. betul betul. cita ni suspen kot :D

farieza diana.. =) said...

Ni yg xsbar ni!hehe

Myra Arshad (: said...

ija : tak sabaq apa weh ? hang da balik arau kan ? mana da cinema :D

ayaa alyy said...

mcm seram je.

ayaa alyy said...

mcm seram je.

Ain Zulaikha said...

nak tgk lah , mcm best je..

Bijen M. said...

Perempuan mengandung boleh pergi tengok tak?
Aku tengah pregnant ni.
Mengidam Secret Recipe apa tah.

Myra Arshad (: said...

ayaa : agak seram la if compare dengan cerita janin and damping malam tu. hehehe

Myra Arshad (: said...

ain zulek : hehe. jom jom ! myra rasa macam nak tgk sekali lagik. hehehee =.=

Myra Arshad (: said...

bijan : ko perempuan ke? hahaha. mengada kan. mengidam sr bagai. demand laaah. belanja aku pun belum. nama jer duk pb. ceh :D

YOUsoF said...

Cambest je.. poster pun dah agak mengancam je tu..

Myra Arshad (: said...

cerita ni best :))

Nadia arRumaisha said...

tengok poster dia cam scary banget....

farieza diana.. =) said...

Hg kejam nohhhh.xpa xpaaa.haha.tp kan,dh blik perlis ni better dr klntn.at least ada jitra. weckkkksss. :ppp
Weyh,xbalik perlis ke?

Myra Arshad (: said...

nadia : agak scary aa. tapi bila last2 pikir balik, tak da la seram sangat. keke

Myra Arshad (: said...

ija : betoi betoi. hehe. aku rasa perlis ni best. tak kesah aa apa pun tk dak. janji aku suka. ni aku kat rumah laa. haha. tetiap minggu balik kot :D

Anonymous said...

I really like your blog and i really appreciate the excellent quality content you are posting here for free for your online readers. thanks peace claudia.

Myra Arshad (: said...

thanks claudia ;)

farieza diana.. =) said...

Taw dh hg tu.xsah if xbalik.hehe..
Btw,aku dh tgk My exhaunted lover. Thanks for the suggestion. :)
Bru niat nk double movie cm hg,tp classmate aku nk shopping plak. :p

Myra Arshad (: said...

aku suka ja cita tu. kekek. double date ?jom~ hahaha