Home

Saturday, January 1, 2011

the DO's and DONT'S with BOYS !

Salam Tahun Baru. Aku nak mula tahun baru ni dengan entri yang dah lama aku pikir kan actually. HAHA. Kasi propa lebih sikit title :D Basicly benda ni semua based on my point of view. If ada yang tak betul or memang karut salah tak payah la korang ikut. See, simple kan :)


The DO's :

  • Always care bout him. Maksud aku tanya sihat ke tak, kalau demam ke ape, buat - buat lah risau. Pergi belikan ubat. Ini tak, 24/7 asyik tanya, 'awak pergi mane tadi?' 'dengan sape?' 'buat ape je kat sana?' and watsoever. Girls, seriously kalau korang kept asking him with that kind of stupid question, jangan marah la kalau orang malas layan mesej lagi. BAHAHA
  • Forgiving. Ini penting. Tak payah la korang nak lawan ego sapa lagi tinggi apa bagai. Kalau dah nama pun lelaki, memang majoriti genes ego ada dalam badan dia. So, why not sekali sekala beralah ? Ingat, beralah tak semestinya perempuan lemah (",) 
  • Always be beside him. Bukan maksud aku berkepit macam belangkas ke hulur hilir, kalau aku nampak macam tu, aku pun rasa macam nak sepak. HAHA. At least, if dia rasa down, try to give him support. If dia sedih, try to chill him up. If dia ada probs, try to listen. Remember, u must listen not only hear ^__^
The DON'Ts : 
  • Jangan mendesak. Ini pun penting. Maksud aku, Paling Paling Penting. Tolong lah jangan mendesak lelaki melakukan benda yang dia tak nak / tak suka. For example, korang paksa dia suruh cerita sejarah lama dengan ex-gf. Kalau dah memang dia tak nak cerita tu, dia punya pasal lah. Yang korang curious lebih nak tau kenapa? Benda dah lepas kan. Bole tak korang bagi dia ruang untuk rasa d sayangi dengan aman kejap? Hehehe. So, stop forcing him. Or else, goodbye girls! =.='
  • Stop calling / texting him 24/7. Oh god, seriously. Bukan setakat dia yang akan rasa rimas, aku rasa kalau ada anak kucing kat rumah dia pun dah lama larik kan diri dari korang. Please dear, be matured. Untuk ape korang asyik call tu? Why not korang just bagi dia masa untuk rindu korang? Kan itu lagi sweet. Don't worry , dia akan carik jugak nanti. Trust me :) *Kalau dia tak datang carik, haa. There's something wrong with your boy. Better watch out ! Lalala*
  • Gedik mengada - ngada. Yang ni bole imagine sendiri la kot korang punya tahap manja tu macam mana. Kalau dah rasa tak dapat d bendung lagi, elok lah korang belajar bersabar. HEHE. Alaa, tak lari gunung d kejar. Tak de sape hadap kat ur BF tu. Always think positive la ye. Belajar 'Give and Take' , 'Forgive and Forget'. I think, it better to kept it that way :)
  • Cemburu buta. Sendiri mau ingat lah ! Biar berpada - pada. Kena pada tempatnya. *__*

Okay bye, time to sleep !:D

16 comments:

adrinaqamarina said...

yeayh! i'll wait :)

fulas said...

do and dont with girl ah plak...

syai.nia.sharif said...

ahahaaa this is cool! :DD

Myra Arshad (: said...

qama : eh, hg pun akan tunggu jugak ka ? hehe :)

Myra Arshad (: said...

fulas : haa, nanti saya buat :)) insyaallah

Myra Arshad (: said...

syai : hee. tengs babe :)

ANATI SOKI said...

jgn bg badan cepat sgt pada lelaki. ahahaha.. yg tuh prinsip yg paling best! hehehehe

Myra Arshad (: said...

anat : itu memang wajib dah ~ haha.

Myra Arshad (: said...

anat : itu memang wajib dah ~ haha.

Myra Arshad (: said...

anat : itu memang wajib dah ~ haha.

hiro said...

saya lah pakwe dicari-cari..hhee

Myra Arshad (: said...

ehh awak. jgn reveal lagi :D
hahahaha. hiro hiro ~ haish~

Wan Gerrard said...

Hmm menarik2..cepat dpt bf ea, boleh Gerrard try ketuk =P

Myra Arshad (: said...

gerrad : ehh, nak ketuk bakal bf myra napa lak ? huhu

Intan Tengku Bokhairi said...

LIKE byk2 kali. nak ada bf dh boleh? hahaha !

Myra Arshad (: said...

kak intan : hehe. bole bole. lepas dah ada bf, cari utk myra sorang :p