Home

Saturday, July 2, 2011

Taubat.

“Aku memohon ampun atas segala dosaku kepada Allah Yang Maha Agung. Ya Tuhan kami, kami terlanjur berbuat aniaya terhadap diri kami sendiri, jika Engkau tidak mengampuni kami dan tidak mengasihi kami, pastillah kami ini tergolong orang yang rugi. Ya Tuhan kami, ampunilah dosa-dosa kami dan hapuskanlah kesalahan-kesalahan kami, serta wafatkanlah kami bersama orang-orang yang baik. Tiada Tuhan selain Engkau, Maha Suci Engkau, sesungguhnya aku termasuk orang yang zhalim. Ya Allah, ampunilah dosaku semuannya, baik yang halus maupun yang kasar, yang terdahulu dan yang kemudian, yang nyata dan yang tersembunyi. Ya Allah, aku telah menganiaya diriku sendiri dengan aniaya yang banyak lagi besar, padahal tak ada yang dapat mengampuni dosaku selain Engkau, karena itu ampunilah segala dosaku dengan ampunan dari hadirat-Mu dan kasihanilah aku. Sesungguhnya Engkau Maha Pengampun dan Maha Penyayang.
Masjid an - Nabawi
Madinah al- Munawarah
Mei 2010 :')

P/s : Malam ni hati aku tersentuh. Entah dari mana datangnya. Aku rindu Mekah, Madinah.  Argghhh. Aku mintak maaf buat semua kalau ada terkasar bahasa. Mana lah tahu, esok lusa ajal kita. *Serious malam ni aku emo lepas baca blog - blog ilmiah. Grrr. Nak nangissssss. Banyaknya dosa akuuuu T_T * 

Dua perkara yang jangan sesekali kita lupa ;
MATI DAN ALLAH.

22 comments:

auny aizie said...

sesungguhnya allah itu maha pemurah lagi maha penyayang.

aku rasa dosa aku jauh lebih bnyk daripada pahala :(

ampunkan dosa2 ku ya allah

suha said...

entry ni sesuai tok Tought Friday (^_^)

nnti Jumaat depan,join la

Liyana Aziz said...

untungnya dapat jejakkan kaki kat mekah dan madinah kan... i entah bila berkesempatan... =(

how i wished one fine day, dapat jejak sana, sekali pun ok...

nawal addina said...

untungnya akak dpt g sane

Taufan Bin Ribut said...

teringin sangat nak g sane..bile kah agaknye?



Entri terkini :Kehenseman aku terserlah bile berkaca mata ^_^

Watch my video song!!

iPai said...

peringatan kepada semua juga ..

Nur Bahiyah Ab. Rahman said...

myra. share la link blog2 ilmiah tu, nak baca jugak :)

::FAIZ FARISH:: said...

hope 1 day blh pg situ

me suya said...

akak pun teringin nak pergi lagi.. insyaALLAh, kali ni boleh pergi dgn duet sendiri.. akak minta maaf juga ng kamuu andai ada salah :)

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Myra Arshad (: said...

@auny : bagus la. sama- sama kita mengingati okay? hee :)

Myra Arshad (: said...

@suha : yeeah. insyaallah. thanks dear :)

Myra Arshad (: said...

@liyana : insyaallah, i doakan u murah rezeki, di pnjgkn umur. amin =)

Myra Arshad (: said...

@nawal : alhamdulillah. nawal pun simpan la duit. insyaallah bole ke sana :)

Myra Arshad (: said...

@taufan : bila sampai seru gamaknya. hihi

Myra Arshad (: said...

@ipai : yeee. untuk semua readers~

Myra Arshad (: said...

@bahiyah : aaa. okay ! nanti insyaallah kalu berkesempatan mra share ye sayang :)

Myra Arshad (: said...

@faiz : bole punya. hehe. simpan duit retis tu :D

Myra Arshad (: said...

@me suya : akakk! wuu. akak tkda buat salah apa pun. hee. smile okay? :)

Myra Arshad (: said...

@andrik : hello there ! thanks for following my blog. keep in touch. cheers :)

Anonymous said...

Hi, Neat post. There is an issue along with your website in web explorer, could test this?

IE nonetheless is the market chief and a large element of people will miss
your wonderful writing due to this problem.

Here is my website; stretch mark lotion

Anonymous said...

Hmm it looks like your blog ate my first comment
(it was super long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog.
I too am an aspiring blog writer but I'm still new to everything. Do you have any recommendations for first-time blog writers? I'd really
appreciate it.

Feel free to visit my weblog; ford ranger