Home

Tuesday, July 26, 2011

siblings vacation.

WARNING : ENTRI BERJELA DENGAN GAMBAR, CLOSE TAB IF U DONT WANT TO PUKE. TQ.


Assalamualaikum. Big hello to everyone. Whoaa. Finally, dapat jugak aku post entri ni. Hee. Sorry, lately busy. Al-maklum la, dah nak dekat puasa. So, macam - macam nk kena buat. Hehe. Actually, this entry just nak share a bit pasal vacation aku minggu lepas. Err. Maaf la kalau ada yg rasa macam terpoyo ke apa. Blog aku, aku punya suka laahh. Deal with it stalkers :D


And yeah, the vacation so-called-siblings-vacation. Sebab apa? Sebab kitorang pegi without parent. Haha. At first, memang adventure jugak. Tapi tak de hal lah, buat je speaking kencang. Comfirm orang pandang. Haha. And our destination is Hong Kong Disneyland. Just tiga orang pegi ; Aku, kakak and abg ipar :)


Bout greeting and pickup dekat airport, dont worry. My mom dah settlekan time kat rumah lagi. Hihi. Then bout hotel pun tak da hal sangat, sebab dah online booking. So, just pegi bawak badan. Hekhek. So far game kat disneyland memang superb. Awesome gila okay. Dia punya show. Mak aii, best ^__^ 


But there's something yang aku buat, i break the law! Aaaaa. Guess what? Aku naik roller coaster space mountain. Herr. Okay aku tau, aku loser baru nak naek roller coaster. T__T Tapi dulu aku memang dah taubat da tak mau naek benda alah tu, sebab aku ni kuat mabuk. Muntah merata - rata. Haha. Fortunately, aku tak mabuk naik rc yg memang macam orang gila tu. Sebab aku menjerit je sepanjang jalan. Kahkah. Tapi seriously, it was the best roller coaster ever. Ups. KG sangat. Haha >.<


Okay laaa, tu je kot nak share. Nanti kalau ada sapa - sapa nak pegi disneyland lagi, kindly inform me. Nak simpan duit dari skrg. So that, bole ikut. Hihi. Okay then, tataaa. 
Bajet kanak - kanak riang.

With my sister, kak syada :)

Jakun nya aku T_T

Waffle mickey mouse yang superb.
*Drooling

Our hotel room. Awesome ;)

Aaaa. Mickey mouse are everywhere.
Am in fantasyland :p
Space mountain indoor roller coaster.
Nice much huh?
Source : Google :)

Tarzan House ;)

River side tarzan

Mickey mouse ice-cream.
Did i mention about the prices there? 
O god, for me its expensive.
This nyummy ice-cream cost almost RM15. grrrr

Spot the words on 'em shirt.
Girl : Best dad's ever -->
Dad : Daddy's princess <--
So sweet ^_^

The best firework ever :')

Disneyland Hollywood Hotel

Bro in-law :)


Picture of the day :)

P/s : Sila kembali dalam keadaan normal. Dilarang muntah d sini. Heee. Sekian. Neway, Thanks mom. For everything <3 <3 <3 eheeemm. lagi 19hari laaaahh. Can i claim my present now, mom ? Weeeee~  *_^

Much LOVE,

30 comments:

iPai said...

wah syok gila .. berapa ekh budget dia .. boleh gak nak menabung untuk pergi .. heheh

auny aizie said...

lain kali kite g sesame kite pulak

wahahaha
ntah bile lah tu aunyyyy

Wan Gerrard said...

memang best ke sana..gambar comel la uhuks :P

saya_arief said...

best giler vacation..
:D

::FAIZ FARISH:: said...

nice

sheema said...

wahhhh.... semua mickey mouse.hehehe.

spuTnik said...

syiookk giler...nk itot,,nk itot gk,,,wawawawa,,,,woot2 no ole2 ka?hahahha....mickey mouse...

Nur Bahiyah Ab. Rahman said...

ee best dpt pi disneyland...
bilik hotel tu sangat la lain dari yg lain...:)

Marya Hana said...

bestnya myra dapat pergi HONGKONG.. eh sane susah carik makanan kan..? makanan halal..

teringin jugak nak pergi, bile lah agaknya... (T.T)

Cik Anita said...

nak cakap JELES lagi. grrr..

akudandia. said...

hk tuuuuu. haha. miss you already. =)

nanad said...

bestnyaa :D

cahayabintang said...

wah! sonoknye sonoknye!!!
teringin jugak nak sampai sana..
ok2,saving from now. haha. :D

Ym.Bundle said...

sejuk ke panas kat hongkong?

Myra Arshad (: said...

@ipai : hihi. sila menabung ye. kalau nak lagi senang pegi matta fair. heee :)

Myra Arshad (: said...

@auny : jom pegi universal studio singapore. org laen semua dah pegi. aku je blom. heeee :)

Myra Arshad (: said...

@wangerrard : hehe. gmbr je comel, tuannya tak pun :p

Myra Arshad (: said...

@saya_arief : alhamdulillah best :) jom pegggiii paris plak. haha xD

Myra Arshad (: said...

@faiz : thanks bro :)

Myra Arshad (: said...

@sheema : grrr. aku dah jadi macam budak umur 6thn da addicted dengan mickey. haha.

Myra Arshad (: said...

@sputnik : heeee. mra jumpa stitch :p hmm. nanti balikusm kita jmpa. mra nk bg smthng. hihi

Myra Arshad (: said...

@bahiyah : a'ah. hotel dia penuh dgn mickey. grrr ^_^

Myra Arshad (: said...

@marya : alaa, ni pun menabung nak pegi tau. hehe. bab makanan mmg susah la kan, mra kat sana makan megi cup je. nanti pegi lah honeymoon kat sana ;)

Myra Arshad (: said...

@cikanita : lalalala~ :D

Myra Arshad (: said...

@akudandia : mak aiii. motif ckp 'hk tuuu?' hahaha. dush dush. i miss u too bff ;)

Myra Arshad (: said...

@nanad : besttt. tetiba rasa mcm kanak2. hihi

Myra Arshad (: said...

@cahayabintang : jom jom jom menabung. hehe. :)

Myra Arshad (: said...

@bundle : kat sana skrg summer. tapi tak rasa sangat panas dia, sebab time kami p tu hujan jgk sikit2. hihi :)

AmalinaNashihin said...

best gilaaaaaaaa. wuuu.

Myra Arshad (: said...

@amalina : hehe. bestttt T__T