Home

Thursday, June 9, 2011

Best Camp Ever :)

Assalamualaikum. Hey readers and stalkers. 
Amacam, miss me tak? Huahua. Jk jk. Hurm. Actually hari tu aku missing bukan pegi vacation mana sangat pun, just pegi kem pimpin siswa lanjutan. Student usm tahu la kot. Hihi. Seriously kem tu memang best. Meh aku nak share experience sikit :)


Firstly, kitorang sampai kat Kg Chegar Galah, Kuala Kangsar. Tidur situ semalam. And hell yeah, tidur dalam khemah T__T Masak semua sendiri. Nak mandi ke nak basuh2 ke, semua kat tepi sungai. Tapi bukan sungai repoh ke sungai batu pahat, tapi ni sungai perak okay ! For sure korang penah dengar macam2 cerita kan about sungai perak ? Huhu. Memang steady ah, pukul 4.30pagi bangun mandi kat sungai perak -.-


Esok tu terus kitorang berakit dari kg chegar galah ke next check point, jps. Agak jauh la, maybe around 10-15km kot. Then tido situ. Masak lagi. Esok tu pulak, berakit lagi. Tapi kali ni THE BEST WATER RAFTING ever aa. Sebab aku hampir lemas. Nasib baek reti berenang. Anak bekas navy katakan. Haha. *Poyo* Arus deras gila okay. Cuak jugak aa :|


The next day, kitorang berjalan kaki heading to Hutan Lipur Ulu Kenas. Bukan satu dua kilo jer, tapi ada la dalam 5km or lebih kot ? Entah. Kalau takat berjalan saja its okay, ni dengan naek bukit sikit. Fuhhhh. Terbaek ah. Tak penah aku rasa experience macam ni. Memang best moment :)


And ada la lagi bitter sweet moment sepanjang aku kat sana. Hehe. Terbaek ah kem ni. Suka ! Kawan - kawan semua frenly. Fasi - fasi semua sekepala. Woot woot~ I like :) Okay then, nak packing barang. Esok ada kem lagi, tapi kat langkawi plak. 5hari woo. Habisla aku. Dah jadi anak negro ni. Haisshh T__T
Ni time berakit kat sungai perak.
Spot me xD

This is my team mate, 
yeahh. go kucing go ~
Meooww ^__^
Thanks and sorry for evrything guys :)

21 comments:

nawal addina said...

hoho , kayak ? best2 ^^

fatheyn said...

woot2!~...bes gilaa! jeles haha ;p

Rafiq Othman said...

mesti rentung kan duk kat air time pnas2 tu..hehehe..

Myra Arshad (: said...

@nawal : bukan kayak my dear, berakit. lagi penat. plus, rakit tu buat sniri plak. lahaaii. hihi :)

Myra Arshad (: said...

@fatheyn : tu la kak, napa tak teruskan dgn aktiviti berakit tu ? hihi :)

Myra Arshad (: said...

@rafiq : anak negro pn tak macam myra. pehhh. buruk :((

nurashikin rezali said...

best je tgok!
jeles!

iPai said...

waa ... nak pergi juga ... mesti murah2 je, tak pun free .. argh !!

kenapa ada lanjutan ?

auny aizie said...

woaaa . dok depan skali ngko myra .

ecehh

misscthajar said...

myra..ank 1 group ngn kak syaza ka?

YOUsoF said...

Waaah! Betul² terbaik la experience ni! Serius jelez!!

4.30pagi dah mandi air sungai! Pehh.. konfem gigigil hehhe.

tiba² rasa rindu nak berenang pulak.. ;D

Teingat pulak memoru masa ikut BTN masa baru mula belajar dulu. Memang terbaik dan mantap la dia punya lasak..

Myra Arshad (: said...

@umi : memang best pun sayang. hehe. nanti besar msuk u, join program mcm2 okay ! hihi :)

Myra Arshad (: said...

@ipai : hehe. actually yg lanjutan ni utk bebudak yg nak jadi fasi pimpin siswa utk junior, tapi kitorg pegi under inesco :)

Myra Arshad (: said...

@auni : aku memang suka mencapub :D

Myra Arshad (: said...

@hajar : yes dear. aku satu group dgn kak syaza :) napa ? hihi

Myra Arshad (: said...

@yousuf : dorg ckp kem ni mcm kem btn la, tapi trok lagi kot? haha. ntah laa.

Anonymous said...

salam mira :) pegi pimpin siswa lnjtan ek? hehe sy pon dpt jgak tp sya xpegi ari hek33...sy trdlet email pimpin tuh..so xtau bla nex fasa punya date..boleh forwardkn email pimpin tuh? if dpt?

misscthajar said...

kak syaza 2 rmate k.hanisah kt usm..inngt x k.hanisah rmate k.yana?

misscthajar said...

kak syaza 2 rmate k.hanisah kt usm..inngt x k.hanisah rmate k.yana?

Myra Arshad (: said...

@anon : heyy. thanks for drop by here. actually mra tak dpt pun emel tu, but mra pegi under iNESCO. one of bgi event yg USM kkj bakal buat. so, as one of the exco, kami kena pegi kem. hehe :)

Myra Arshad (: said...

@hajar : ohh ya ka ? no wonder la aku tgk mutual fren ada kak nisah. hihi :)